Projecten

______________________________________________________________________________

Trainingen Meer Meedoen

Wanneer je je in een rolstoel gaat voortbewegen of met een prothese gaat lopen, staat je leven op zijn kop. Niet alleen jouw leven, maar ook dat van je partner, kinderen, ouders en vrienden. Wat heb jij en wat hebben zij dan nodig?
De dingen die vanzelfsprekend waren zijn dat niet meer. De mensen om je heen zijn sneller geworden dan jij. Hoe zorg je er dan voor dat je zelf de touwtjes in handen houdt? Hoe blijf je de dingen doen die jij belangrijk vindt? Heb je een doel voor ogen? Heb je scherp wat je wil en waarvoor je je bed uit komt? En je partner/kinderen/ouders? Hebben zij scherp hoe ze verder willen?

Het vraagt tijd om jezelf opnieuw uit te vinden. Dat geldt ook voor de rest van je gezin. Wat is nog steeds belangrijk en wat niet meer? Waar liggen je grenzen en wat zou je heel graag willen veranderen? Eenmaal thuis loop je tegen de meest uiteenlopende dingen aan. Van de roltrap op het trainstation tot een buurman die niet meer weet hoe hij je moet begroeten; van de thuiszorg die elke dag in je huis komt tot de WMO-aanvragen waarmee je aan de slag moet; van de keuken die lelijk is aangepast tot de tribune bij de club van je kinderen waar je niet meer zomaar op komt. Allemaal dilemma’s en vragen die om oplossingen vragen, jouw oplossingen!

Binnen dit project realiseert stichting Revalideren is leren samen met HandicapNL meerdere trainingen waarin je samen met je naaste op zoek kunt gaan naar nieuwe mogelijkheden en oplossingen. Alles wat je nodig hebt om grip te krijgen op je eigen situatie, zodat je weer optimaal kunt meedoen in de samenleving.

Deze trainingen worden mogelijk gemaakt door: HandicapNL

Projectpartner: Rehab Academy

______________________________________________________________________________

Revalidoen

Te veel mensen met een beperking lopen na ontslag uit het revalidatiecentrum vast of komen in een negatieve spiraal terecht. Thuis, op het werk, bij familie of vrienden en op de sportclub is het allemaal anders dan het was. Je bent trager dan de mensen om je heen. Je hebt vaker hulp nodig. Je kunt niet overal op en in met je rolstoel. Je vergeet veel, kunt informatie niet goed verwerken of ben voortdurend moe. Je beleeft de wereld anders en de wereld kijkt anders naar jou. Je oude manier van doen past niet meer bij je nieuwe situatie.

Binnen het project Revalidoen gaan we in co-creatie met de doelgroep een instrument ontwikkelen, waarmee we mensen met een beperking (en hun naasten) in staat stellen om na hun revalidatie weer grip te krijgen op hun eigen situatie, zodat ze weer optimaal kunnen meedoen in de samenleving.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Agis Innovatiefonds

Projectpartners: Breindok, Studio_HB, Ellis in Wonderland, Rehab Academy

______________________________________________________________________________